Business2People | Laura Bewust

Meer omzet in minder tijd

In haar praktijk voor zelfheling gaf Laura voor de Coronacrisis 1-op-1 behandelingen aan haar cliënten. Haar agenda was vol. Maar door de social distancing en daaropvolgende lockdown werd dit op zijn zachtst gezegd nogal een uitdaging…

De holistisch therapeute, die eind 2019 met haar onderneming is begonnen en letterlijk nauw in contact staat met haar cliënten moest, net als zovelen, halsoverkop gaan schakelen. Hoe kon ze verder gaan met ondernemen en haar plannen om op te schalen realiseren, terwijl ze ineens zo beperkt werd door alle maatregelen?

Een strategisch marketingplan

Samen met Laura gingen wij vliegensvlug aan de slag om een strategisch marketingplan op te zetten waarmee zij 24/7 online nieuwe cliënten kan werven, potentiële cliënten kan informeren en bestaande cliënten kan helpen zonder daar continue veel van haar kostbare tijd in te steken.

Bewust of onbewust, mensen hebben de behoefte om persoonlijk geïnformeerd en geadviseerd te worden om er zeker van te zijn dat ze de juiste keuze maken. Door de sales funnel in dit marketing plan voldoet zij volledig geautomatiseerd aan deze behoefte zonder daarbij de persoonlijke touch te verliezen die haar juist zo uniek maakt.

Wat is een sales funnel?

Een sales funnel (verkooptrechter) is het digitale pad die iemand bewandeld vanaf het moment dat hij of zij in aanraking komt met jouw bedrijf tót aan het moment dat hij of zij ook daadwerkelijk cliënt bij je wordt. Gaandeweg zullen er altijd mensen afhaken. Helemaal onderaan in de trechter blijft slechts een percentage potentiële cliënten over die jou product of dienst zal kopen. Het doel van een sales funnel is dan ook om ervoor te zorgen dat het percentage potentiële cliënten die over blijft en tot aankoop over gaat zo groot mogelijk is.

Aangezien Laura een vak uitoefent waar veel mensen niet bekend mee zijn, hebben wij er voor gekozen om haar sales funnel in te vullen met informatieve video’s en e-mailmarketing. Hierin legt ze uit wie ze is, wat ze doet, wat ze voor haar potentiële cliënten kan betekenen en welke bijzondere ervaringen andere mensen al door haar behandelingen hebben gehad. Degene die door haar funnel gaat wordt getriggerd om daadwerkelijk cliënt te worden zonder dat zij fysiek met ze in gesprek gaat om haar diensten te verkopen.

Dankzij dit strategische marketingplan heeft ze overzicht, heldere targets en focus. Ze benut haar tijd nu optimaal, kan voor meerdere mensen tegelijk het verschil maken én haalt daardoor meer voldoening uit haar bedrijf.

“Het plan voor online uitbreiding zat al in mijn hoofd, maar hoe? Ik had immers al geen tijd over. En daar waren Leroy en Nicolette. Toeval? Nee – ze waren er precies op het juiste moment. Na het eerste gesprek was ik gelijk om. ‘Doe jij maar waar jij goed in bent Laura, dan doen wij de rest voor je achter de schermen’. Dat heb ik geweten. Hun kennis en ervaring in het online ondernemen heeft mij precies kunnen geven wat ik zocht!”

Laura Hofstede – L’Aura Bewust, Enschede

Social media onderhoud

Ook het onderhouden van haar social media kanalen, dat door haar drukke agenda inmiddels voelde als een blok aan het been, nam Nicolette per 1 december 2020 volledig uit handen. Zo werd Laura niet alleen ontzorgt door de alle voordelen van haar nieuwe sales funnel maar ook geholpen met de dagelijkse druk die zij voelde om zichzelf continue op unieke wijze te laten zien aan haar volgers op Instagram en Facebook.

Door de goede resultaten die in korte tijd behaald werden met het organische verkeer dat vanuit social media werd doorgesluisd naar de sales funnel, werd de vervolgstap naar social advertising al snel heel logisch. Het duurde dan ook niet lang voordat we een social media campagne voor haar mochten draaien, waarin we een nieuw publiek kennis konden laten maken met Laura, de door haar behaalde resultaten en de grote impact die de holistische therapie ook op hun leven zou kunnen hebben wanneer ze besluiten om mee te doen aan een online groepssessie óf een 1-op-1 traject inplannen bij haar in de praktijk.

“Cliënten 1-op-1 behandelen in mijn praktijk werd door Covid bijna onmogelijk. Leroy en Nicolette hebben binnen twee maanden een professionele sales funnel neergezet waarmee ik mijn klanten online kan werven én helpen zonder daarbij de persoonlijke touch te verliezen. De enorme last die daarmee van mijn schouders viel is werkelijk onbetaalbaar!”

Laura Hofstede – L’Aura Bewust, Enschede

Even kennismaken?

Ben jij een ondernemer met ambitie en wil jij jouw bedrijf laten groeien in cliënten en omzet? Dan zijn wij wellicht een match!